Sunday Assembly Amsterdam #2 DNA

back

Loading Map....

Sunday Assembly Amsterdam #2 DNA

Date: Sun 04.11 Time: 10:45 - 13:45

DNA, dat is iets met genen, ofzo, toch? Dat klopt, maar DNA-moleculen zijn tegelijkertijd als een draaiorgel, een nanomachine en een wenteltrap in één. Marco van Mil, docent biomedische genetica en onderwijsinnovator bij de opleiding Biomedische Wetenschappen aan de UU won in 2017 de landelijke Docent van het Jaar verkiezing voor het Hoger Onderwijs en leert ons alles over DNA.

Met behalve een lezing van Marc van Mil:

– krakers van popsongs van The Ameezingband met The Samblettes, Bor van der Swaan, Ernst-Jan Braakman, Cortés Rios & Thomas Marshall
– comedy en presentatie door Ewout Jansen en Gitte Briffa
– de kloeke soulzangeressen van The Samblettes (met Alex Douma, Michelle Knijff & Lisa Verhaeghe De Naeyer)
– filosofisch speeddaten met Renée Reijnders
– een kunstlezing van Matthia Jansen
– a story by Mezrab’s own storytellers
– Reflectie
– Een interview met een bijzonder vrijwilligers project
– uw eigen zelfgebakken taart!

10.30 koffie, gezellig, inloop
11.00 start assembly
12:30 taart & waanzinnige thema-tosti’s

De assembly is op de Veemkade 576 in Mezrab. Een assembly duurt officieel anderhalf uur, maar loopt soms vrolijk wat uit. Het napraten is reuze gezellig! Kinderen zijn welkom. De assemblies zijn altijd gratis, wel is er een collecte en wordt u uitgenodigd zelf taart te bakken en mee te nemen. Na afloop zijn heerlijke (en thematische) tosti’s te koop voor een zacht prijsje bij onze Tosti Tantes: Lotte Sluiter & Wi Eke.

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk. “Uitbundig en fysiek met toespraken en gedichten die te denken geven. Een fijne manier om de zondag te beginnen.” (Volkskrant) “Vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk.” (De Standaard) “Prachtige liedjes, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte op een komische manier aan elkaar gepraat. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend” (The Cultural Lifestyle). “Openhartig, vol zelfspot met wijze lessen en lieve gezelligheid.” (Oneworld) “Een gezellige boel met veel activiteit en pijnlijk onleuke grappen over Nick & Simon” (Elsevier).

Zie: http://sundayassembly020.nl/pers

English?

The assemblies are mainly in Dutch but English speakers that would like to contemplate our strange language can join our infamous whatsappgroup that offers a live interpretation/translation of the event.

Save the date:

Sunday Assembly Utrecht 2 #De Waarheid
Sunday Assembly Amsterdam 3 #Stress
Sunday Assembly 4 #Health

Note: Unless otherwise stated, our program needs no reservation.