Club Amsterdam Klezmer – Desert Grooves

Date: Thu 28.11 Time: 20:30 - 23:00
DESERT GROOVES

met Haytham Safia (Ud) en Sjahin During (percussie)

Deze laatste donderdag van de maand is er weer een nieuwe editie van Club Amsterdam Klezmer. Het wordt een feest. We gaan grooven en experimenteren met Turkse, Noord afrikaanse en Balkan ritmes.
Ik kan alvast verklappen dat bassist Jasper de Beer speciaal voor deze avond een aanstekelijke set heeft samengesteld.
We hebben bovendien het genoegen om 2 fantastische gasten te verwelkomen:

Haytham Safia is een virtuoos op de Arabische luit, ook wel u’d genoemd. Hij timmert al jaren aan de weg in Nederland. Zo werkt Haytham met het Amsterdams Andalusisch Orkest en No Blues. Hoewel hij in de kern klassiek arabisch musicus is, werken ook blues, balkan- en jazzinvloeden in zijn composities en muziek door:
“Safia’s music colorfully sources itself from his rich cultural past: he was born in the Village of Kofir Yaseef in Northern Galilee. A versatile and adventurous musician.

Meer over Haytham: https://www.haythamsafia.com/

Sjahin During is percussionist met een enorme staat van dienst. Er zijn weinig landen op deze aardbol waar deze man niet met één of ander project heeft gespeeld.
Gevormd door een turks nederlandse achtergrond studeerde hij in Istanbul ritmes en instrumenten uit Anatolië en het Midden Oosten. Hij is bekend van Namibian Tales, Arifa & Voices from the East, Afro Anatolian Tales, Claren mc Faden & Night shade

meer over Sjahin: https://sjahinduring.com/

Our extra special guest for tomorrow!
Nicolae Stiuca( Moldavia)accordeon

DJ MATRUB. Matrub is het alter ego van nederlands ondernemendste DJ mps Pilot. Onder deze naam draait deze veelzijdige top DJ arabisch en beyond. Hij reisde inmiddels de halve wereld rond op zoek naar grensverleggende en opzwepende muziek waar simpelweg iedereen wild op gaat. Dit kon nog wel eens een heet avondje gaan worden….!

Meer over Matrub: https://www.matrub.com/

Tickets alleen aan de deur: 10 euro / leden: 8 euro