🠈
Social Dance in Mezrab met Androneda

Social Dance in Mezrab met Androneda

Thu 16.03 19:00 - 23:55


BALFOLK IN DE MEZRAB
De Mezrab host iedere derde donderdag van de maand het leukste Balfolkfeestje van Amsterdam.

Reserveer alvast een ticket en kom dansen op de livemuziek van Androneda!

TICKETS
– Voorverkoop: 13 euro
Koop hier je ticket: https://balfolkamsterdam.nl/social-dance-in-mezrab-met-androneda
– Aan de deur: 15 euro

PROGRAMMA
19:00 Deuren open
19:30 Dansworkshop voor beginners met Gepke & Berend
20:30 Bal met …
21:00 Bal met Androneda
23:30 Sessie

LOCATIE
Mezrab draagt Balfolk een warm hart toe en nodigt ons iedere maand uit te komen dansen. Je kunt in de Mezrab op andere dagen vooral terecht voor storytelling. Het café dient als inspiratiebron voor vele theaters, centra, musea en festivals om ook storytelling te programmeren. Mezrab programmeert meerdere keren per week regelmatig vertelavonden. Op de andere avonden wordt storytelling gecombineerd met andere kunstdisciplines (dans, beeldende kunst, poëzie, etc.) en een wereldmuziekprogramma.

Er is plek voor zo’n 90 dansers.

Adres:
Veemkade 576
1019 BL Amsterdam

BAND
Androneda is een Nederlandse balfolkband. We spelen traditionele West-Europese dansmuziek, maar dan op een hedendaagse manier!

Op doedelzak, trekzak en saxofoon brengen we grotendeels eigen composities ten gehore. Onze arrangementen zijn speels en spannend; onze nummers energiek en swingend, maar ook regelmatig intiem, met melodieën die blijven hangen. Het centrale uitgangspunt in onze muziek is altijd de dansbaarheid ervan!

– Wouter Kuyper (trekzak, doedelzak)

Wouter maakte op zijn 10e tijdens een festival in Gooik kennis met volkmuziek en balfolk dansen. Op zijn 11e begon hij met doedelzak spelen en op zijn 15e kwam daar trekzak bij. Zijn eerste bandje begon hij op zijn 17e. Wouter studeerde biogeologie, maar is inmiddels full-time met muziek bezig. Hij geeft les en treedt solo of in verschillende bands en muziekgroepen op; naast Androneda ook in o.a. Wouter en de Draak, Laroux, BmB en Goet ende Fyn.

Zie ook Wouter’s persoonlijke website: https://www.wouterkuyper.nl/

– Patricia Swart (saxofoon)

Patricia is een bevlogen saxofoniste die haar muzikale carrière begon als 7-jarige op blokfluit, die ze die al snel verruilde voor een saxofoon. Sindsdien heeft ze in vele orkesten gespeeld, zoals het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest en Studenten Harmonieorkest Twente. Toen ze ontdekte dat er een hogere school voor muziek bestond stond de keuze vast: ze ging naar het conservatorium. In 2012 begon ze aan het ArtEZ conservatorium in Enschede bij Johan van der Linden; in juni 2016 studeerde za af van het ArtEZ conservatorium in Zwolle – met nog een uitwisseling in Zaragoza, Spanje, bij Mariano García tussendoor. Nu is ze vooral bezig met lesgeven en speelt ze, naast Androneda, in het Gelders Fanfare Orkest en de skaband The Approachers, en probeert ze bovendien haar eigen stijl te vinden als (balfolk)solist.

Zie ook Patricia’s persoonlijke website: http://www.swartematerie.nl

– Lenny de Rooy (doedelzak, zang)

Op jonge leeftijd zag Lenny andere kinderen viool spelen en besloot ze dat ze dit ook wilde gaan doen. Op haar 7e kreeg ze daadwerkelijk haar eerste viool en volgden vele jaren van klassiek vioolles. Daarnaast zong ze tijdens haar tienerjaren in het showkoor van haar middelbare school. Na een kort uitstapje naar Ierse fiddlemuziek, verruilde ze in 2007 de viool voor een doedelzak. Haar eerste muziekgroep was duo Tweedledum & Tweedledee, waarmee ze optrad op middeleeuwse en fantasyfestivals. Naast Androneda speelt ze momenteel ook in middeleeuwse muziekgroep De Soete Inval.

Zie ook Lenny’s persoonlijke website: https://www.millennyum.nl