Social Dance in Mezrab met BmB

Date: Thu 19.05 Time: 19:00 - 23:59


Social Dance in Mezrab met BmB

De maandelijkse balfolk avond in Amsterdam in de Mezrab. Een kroeg gerund door leuke mensen nodigt balfolk uit om muziek te maken en te dansen πŸ™‚.
Reserveer hier je kaarten: https://balfolkamsterdam.nl
Een dansuitleg en daarna speelt een fijne band. Sessie na. Komen jullie ook?

Balfolk
Wat is balfolk? Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Je hebt geen vaste partner nodig. De dansuitleg helpt je op weg.

BmB
We brengen gezongen liederen om je te laten stuiteren en zwijmelen, te laten zwieren, lachen en huilen. We brachten in 2021 ons eerste album uit en hopen dat je ons een keer komt bezoeken om het mee te maken.

BmB bestaat uit Luc Plompen (zang, gitaar), Wouter Kuyper(doedelzakken, fluiten, chalumeau) en Niek van Uden-Luteijn(accordeon). Wij kennen elkaar jaren via de internationale (bal)folk scene. De wens om het gezongen lied in een krachtige bezetting te brengen, zorgden uiteindelijk voor de combinatie van deze rasechte troubadour met vertellende stem, een partij doedels en fluiten zoals alleen Wouter kan en een stevige basis van Nieks concertaccordeon. In 2021 hebben we ons eerste album uitgebracht, β€œGe vindt wel een taal”.

Programma
De entree is slechts 13 euro voor een hele avond plezier!
Er wordt lekkere Iraanse soep geserveerd, voor een paar euro krijg je ook een bordje (de rode linzensoep is vegan). Dus als je direct uit je werk komt, kan je het frietje op ‘t station overslaan πŸ™‚
Je kan in de voorverkoop een kaartje reserveren (https://balfolkamsterdam.nl), of toegang betalen aan de kassa mits het niet is uitverkocht uiteraard.

19:00 Deuren open (soep!)
19:30 Dansworkshop voor beginners met juffen Gepke en Berend. Live begeleiding met PFM!
21:00 Bal met BmB
23:30 Open sessie πŸ™‚ (neem je instrument mee)