Loading Map....

Sunday Assembly 6: #Te veel

Date: Sun 03.03 Time: 10:30 - 12:30

#Teveel. Hoe om te gaan met verleiding, keuzevrijheid en zelfbeschikking op het gebied van (te veel) eten? Casper van Olden zit er op, want hij promoveert in de vasculaire geneeskunde op het Amsterdam UMC – Locatie AMC en doet onderzoek naar waarom mensen met obesitas insuline resistentie ontwikkelen. Casper leert ons alles over hoe het nu eigenlijk echt zit met te veel eten!

Met behalve een lezing van Casper:

– krakers van popsongs van The Ameezingband met Lisa Verhaeghe De Naeyer, Sven Bakker, Ernst-Jan Braakman, Cortés Rios
– comedy en presentatie door Ewout Jansen & Gitte Briffa
– de kloeke soulzangeressen van The Samblettes (met Alex Douma, Michelle Knijff & Lisa Verhaeghe De Naeyer)
– filosofisch speeddaten met The Ameezingband
– een kunstlezing van Renée Reijnders
– a story by Mezrab’s own Anastasis Sarakatsanos
– Reflectie met Gitte Briffa
– Een interview van Revka Bijl met Laura van Zwieten over het Burennetwerk Amsterdam
– uw eigen zelfgebakken taart!

10.30 koffie, gezellig, inloop
11.00 start assembly
12:30 taart & waanzinnige thema-tosti’s

De assembly is op de Veemkade 576 in Mezrab. Een assembly duurt officieel anderhalf uur, maar loopt soms vrolijk wat uit. Het napraten is reuze gezellig! Kinderen zijn welkom. De assemblies zijn altijd gratis, wel is er een collecte en wordt u uitgenodigd zelf taart te bakken en mee te nemen. Na afloop zijn heerlijke (en thematische) tosti’s te koop voor een zacht prijsje bij onze Tosti Tantes: Lotte Sluiter & Wieke Meilink.

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk. “Uitbundig en fysiek met toespraken en gedichten die te denken geven. Een fijne manier om de zondag te beginnen.” (Volkskrant) “Vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk.” (De Standaard) “Prachtige liedjes, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte op een komische manier aan elkaar gepraat. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend” (The Cultural Lifestyle). “Openhartig, vol zelfspot met wijze lessen en lieve gezelligheid.” (Oneworld) “Een gezellige boel met veel activiteit en pijnlijk onleuke grappen over Nick & Simon” (Elsevier).

Zie: http://sundayassembly020.nl/pers

Save the date:

7 april Sunday Assembly 7 #Taal

Note: Unless otherwise stated, our program needs no reservation.