Loading Map....

Sunday Assembly 7 #Taal

Date: Sun 07.04 Time: 10:30 - 13:30

#Taal. Onze taal maakt ons mens, maar hoe klinken we en waarom? Hoe hebben we onze taal geleerd? Hoe maken we contact? Waarom leggen we accenten? Hoogleraar Marc van Oostendorp is fonoloog en taalkundige. Hij sprak zo mooi over zijn vreemde vakgebied vorig jaar dat we een gat in de lucht sprongen toen hij opnieuw een lezing wou komen geven. Van Oostendorp is niet alleen onze favoriete fonoloog, maar schrijft ook voor OnzeTaal, NRC en deed allerlei prachtoptredens in “de media”.

Update: Onze favoriete fonoloog blijkt vergeten dat hij morgen (!) op een groot avontuur is in het verre Hongarije. De onmogelijke taak ons toch iets te leren, is opgepakt door onze eigen Ewout Jansen, die zijn verhaal van vorige week tijdens het AKF Deluxe | AKF Openingsdebat: Kwetsen voor de Kunst? in Debalie nog eens afsteekt om ons eindelijk iets te leren over bijzondere rechtspraak rond kwetsende taal. Verder hebben we last-minute de wereldreiziger, schrijver en bakker Willem Dieleman weten te strikken. Dieleman is wereldberoemd van de Pancake Adventures en leert ons waarom reizen goed voor je is en vertelt hoe hij door de universele taal van grootmoeders pannenkoek contact en blijdschap vond in exotische oorden!

Met behalve een lezing van Marc van Oostendorp:

– krakers van popsongs van The Ameezingband met The Samblettes, Ernst-Jan Braakman, Cortés Rios, Michelle Knijff, Lisa Verhaeghe De Naeyer & Susanne Gerrits (Muzisanne)
– comedy en presentatie door Ewout Jansen en Revka Bijl
– filosofisch speeddaten met Gitte Briffa
– een kunstlezing van Renée Reijnders
– a story by Mezrab’s own Anastasis Sarakatsanos
– Reflectie met Gitte Briffa
– Een interview met een bijzonder vrijwilligers project: VoorleesExpress Amsterdam
– uw eigen zelfgebakken taart!

10.30 koffie, gezellig, inloop
11.00 start assembly
12:30 taart

De assembly is op de Veemkade 576 in Mezrab. Een assembly duurt officieel anderhalf uur, maar loopt soms vrolijk wat uit. Het napraten is reuze gezellig! Kinderen zijn welkom. De assemblies zijn altijd gratis, wel is er een collecte en wordt u uitgenodigd zelf taart te bakken en mee te nemen.

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk. “Uitbundig en fysiek met toespraken en gedichten die te denken geven. Een fijne manier om de zondag te beginnen.” (Volkskrant) “Vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk.” (De Standaard) “Prachtige liedjes, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte op een komische manier aan elkaar gepraat. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend” (The Cultural Lifestyle). “Openhartig, vol zelfspot met wijze lessen en lieve gezelligheid.” (Oneworld) “Een gezellige boel met veel activiteit en pijnlijk onleuke grappen over Nick & Simon” (Elsevier).

Zie: http://sundayassembly020.nl/pers

Save the date:

31 maart Sunday Assembly Utrecht 6 #Sekstaboes en seksfeiten

28 april Sunday Assembly Utrecht 7 #Het systeem

Note: Unless otherwise stated, our program needs no reservation.